• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ ja Suomen Messut: Aito avioliitto ei osallistu Educa-messuille

11.01.2019 - 16.14 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ ja Suomen Messut pohtivat poikkeuksellisen paljon Aito avioliitto ry:n osallistumista Educa-messuille jo ennen vuodenvaihdetta. Educan järjestäjät päättivät tänään perjantaina 11.1., että yhdistyksen osallistuminen perutaan.

Educa on ensisijaisesti suomalaisten opettajien ja koulutusalalla työskentelevien koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Lähtökohtaisesti messuille voivat näytteilleasettajaksi ilmoittautua lain puitteissa toimivat yritykset ja järjestöt.

Ennen Aidon avioliiton hyväksymistä näytteilleasettajaksi heidän kanssaan käytiin perusteellinen keskustelu tapahtuman luonteesta, arvoista ja osallistumisen ehdoista ja arvioitiin, että yhdistys voi osallistua, kunhan se sitoutuu näihin periaatteisiin.

– Jäseniltä, järjestön aktiiveilta ja muilta osallistujilta saamamme laajan palautteen perusteella oli selvää, että OAJ:n oli arvioitava tilanne uudestaan. Kuuntelimme, kävimme kokonaisuuden läpi ja tulimme siihen lopputulokseen, että Aito Avioliitto ry ei osallistu Educa-messuille, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

Tapahtuman järjestäjinä OAJ ja Suomen Messut haluavat varmistaa Educan onnistumisen ja sen, ettei yksittäinen näytteilleasettaja vie huomiota laajasta ja laadukkaasta ohjelmasta.

Luukkainen korostaa, että OAJ:n työtä ohjaavat yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus.

– Opettajan ammattiin ja tapahtuman arvoihin kuuluvat suvaitsevaisuus ja yksilön oikeuksien sekä valinnanvapauden kunnioittaminen. Nämä arvot huomioidaan erityisesti tapahtuman virallisissa ohjelmaosuuksissa ja tapahtuman tarjoamissa puheenvuoroissa. Aito Avioliitto ry oli osallistumassa messuille näytteilleasettajana, mutta he eivät olleet missään vaiheessa mukana virallisessa ohjelmasisällössä, Luukkainen sanoo.

Educa-messut 25.–26.1.2019

  • Educa-messut pidetään Helsingin Messukeskuksessa 25.–26.1.2019. Maksuttoman tapahtuman koko ohjelma ja lista mukana olevista organisaatioista löytyy osoitteesta www.educamessut.fi.