• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajan työ"

Kysely: Kielten opettaminen huutaa täydennyskoulutusta

Kieltenopettajat ja varhennettua A1-kieltä opettavat luokanopettajat tarvitsevat kipeästi täydennyskoulutusta, kertoo OAJ:n, SUKOLin ja Suomen Luokanopettajien tekemä kysely. Mahdollisuudet täydennyskoulutukseen vaihtelevat huomattavasti kuntien välillä. Lasten oikeus saada yhdenvertaista opetusta ei voi riippua siitä, missä kunnassa sattuu asumaan.

13.10.2021 Uutinen
Painava sana: Hei, me selvittiin! Digiloikka vaati amk-opettajilta rohkeutta ja heittäytymistä

Ammattikorkeakoulujen opiskelijat ovat poikkeusoloissa tarvinneet opettajien tukea ja läsnäoloa ehkä enemmän kuin koskaan. Opettajilta on vaadittu paljon rohkeutta, luovuutta, uuden opettelua ja kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin. Ammattikorkeakoulun lehtori Minna Salakari kirjoittaa etäopetuksen vaatimasta digiloikkasta puolentoista vuoden poikkeusolojen jälkeen.

13.10.2021 Blogi
OAJ:n Olli Luukkainen vaatii päättäjiltä ja vanhemmilta tukea opettajan työhön

Kuluva syksy on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä osoittanut entistä selvemmin sen, kuinka iso ristiriita koulutusta ylistävien juhlapuheiden ja opetusalan työn kuormittavan arjen välillä vallitsee.

08.10.2021 Uutinen
Opetushallituksen pääjohtajalta kiitos opettajille: ”Ilman teitä oppijat olisivat hukassa”

Suomessa opettajat ovat pärjänneet pandemia-aikana todella hyvin. Opetushallituksen pääjohtaja Minna Kelhä kiittää tästä kaikkia opettajia ja jakaa muiston itselle erityisen hyvin mieleen jääneestä opettajasta.

05.10.2021 Uutinen
Kiitos opettajat – ilman teitä Suomi ei olisi tässä

Maailman opettajien päivänä on hyvä pysähtyä huomaamaan opettajien tekemän työn arvo. Ilman opettajia me emme yksilöinä emmekä yhteiskuntana olisi tässä, Olli Luukkainen kirjoittaa.

05.10.2021 Blogi
Seela Sella teki opettajien tuella rakkaasta harrastuksestaan ammatin

Näyttelijä Seela Sellalla on opettajistaan vain mukavia muistoja. On kuitenkin muutamia kohtaamisia, jotka ovat elämän varrella osoittautuneet äärettömän merkityksellisiksi. Jotkin kohtaamisista ovat kannustaneet häntä jo nuorena, toisten tärkeys on paljastunut näyttelijälle vasta myöhemmin.

04.10.2021 Uutinen
Jani Toivola: Opettaja auttoi löytämään oman tavan kasvaa ja oppia

Näyttelijän, kirjailijan ja entisen kansanedustajan Jani Toivolan elämässä yläkoulun luokanvalvojalla ja historianopettajalla on ollut käänteentekevä vaikutus. Opettajan rohkaisun myötä Toivola oppi näkemään itsensä ihmisenä, joka osasi ja pystyi ja joka voisi oppia siinä missä muutkin.

04.10.2021 Uutinen
Opettaja kannusti journalismin pariin jo lukiolaisena – sillä tiellä Ina Mikkola on edelleen

Toimittaja, ohjaaja ja kirjailija Ina Mikkola kiinnostui media-alasta Nuorten Ääni -toimituksessa, jonne silloinen puhetaidon opettaja kannusti häntä osallistumaan. Puhetaidon kursseista on ollut valtavasti hyötyä myöhemminkin, kun Mikkola puhetyöläisenä tarvitsee monipuolisesti argumentoinnin ja itsensä ilmaisemisen taitoja.

04.10.2021 Uutinen
Peter Nyman: Opettaja sytytti innon oppia lisää

Toimittaja ja kirjailija Peter Nyman muistelee lämmöllä alakoulun luokanopettajaansa. Opettajan kannustus ja kaitafilmit sytyttivät jo lapsena kiinnostuksen oppia lisää historiasta, maantiedosta ja kulttuurista. Opettajat olivat Nymanille myös isällisiä hahmoja, joilta sai arvokasta tukea vilkkaina teinivuosinakin.

04.10.2021 Uutinen
Poikkeusolot loivat uutta osaamista kansalaisopistoihin ja taiteen perusopetukseen

Korona-aika muokkasi suuresti vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen opettajien ja esihenkilöiden työtä. Vaikka kuormitus oli tuntuva, myös opettajien osaaminen kasvoi. Tämä käy ilmi yhteistyössä tehdystä kyselystä, johon vastasi 1 084 alan toimijaa.

15.09.2021 Uutinen