• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutusjärjestelmä"

Korkeakouluille ja -koulutukselle laaditaan saavutettavuusohjelmaa

Korkeakoulutuksen ja korkeakoulun saavutettavuuden edistämiseksi ollaan laatimassa ohjelmaa, johon kootaan saavutettavuudelle valtakunnalliset tavoitteet. OAJ:n mielestä monet esitetyt tavoitteet ovat hyviä ja kannatettavia, mutta jotta ne voitaisiin saavuttaa, tarvitaan hyvät rakenteet ja sujuvat käytännöt korkeakoulujen ja työelämän välille.

12.05.2021 Lausunto
Tuki kuntoon varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle – osallistu OAJ:n webinaariin 12.5.

Kasvun ja oppimisen tuki ei toimi. Miten sitä pitäisi kehittää? Tule OAJ:n webinaariin ja kuule, mikä on tuen tila ja missä lainsäädännön välttämättömässä uudistamisessa mennään.

11.05.2021 Uutinen
Koulutustason nostoon tarvitaan kunnon resurssit

OAJ vaatii eduskuntaa sitoutumaan vahvasti ja yli puoluerajojen koulutuspoliittisen selonteon päätavoitteisiin koulutus- ja osaamistason nostamisesta sekä koulutuksellisen tasa-arvon turvaamisesta.

20.04.2021 Lausunto
OAJ sivistysvaliokunnalle: Koulutustason nosto ei ole mahdollista ilman riittäviä resursseja

OAJ vaatii eduskunnalta selkeää, konkreettista sitoutumista kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen riittävän rahoitustason turvaamiseen. Koulutuspoliittinen selonteko sisältää kunnianhimoisia tavoitteita, mutta toimenpiteet ja niihin tarvittava rahoitus jäävät suurelta osin riittämättömiksi.

20.04.2021 Uutinen
Koulutuspoliittinen selonteko annettu: Pallo on nyt eduskunnalla

Valtioneuvosto on antanut eduskunnalle koulutuspoliittisen selonteon. Nyt eduskunnan on otettava kantaa, millaista tulevaisuutta koulutuksella, kasvatuksella ja tutkimuksella halutaan rakentaa. OAJ:n mielestä selonteossa on erittäin hyviä tavoitteita, mutta päätöksentekijät punnitaan siinä, onko heillä valmiutta sitoutua toimiin niiden saavuttamiseksi.

08.04.2021 Uutinen
Suomen mallin harrastustoiminta on suuri mahdollisuus – järjestämisessä huomioitava tietyt reunaehdot

Niin sanotun Suomen mallin mukainen harrastustoiminnan tuominen koulupäivän yhteyteen on edennyt pilottivaiheeseen. OAJ näkee, että harrastustoiminnan tarjoamisessa on suuria mahdollisuuksia, mutta toiminnan järjestämisessä on muistettava tietyt reunaehdot. OAJ korostaa, että harrastuksia ei voi järjestää koulupäivän keskellä.

29.03.2021 Uutinen
Ammattikorkeakoulutus täyttää 25 vuotta – OAJ:ltä tunnustus kehittämistyölle

Ammattikorkeakoulujen juhlavuoden kunniaksi OAJ myöntää tunnustuksen, jolla ammattikasvatusta voidaan vahvistaa ammatillisten opettajakorkeakoulujen kautta.

26.03.2021 Uutinen
OAJ: Ruotsinkielinen koulutus tarvitsee oman virkamiehen ministeriöön

Ruotsinkielisen koulutuksen kehittämisestä julkistettiin torstaina ensimmäinen kokonaisselvitys. OAJ:n mielestä opetus- ja kulttuuriministeriöön tulisi nimittää virkamies, jonka vastuulla olisi ruotsinkielisen koulutuksen kokonaisuus.

12.03.2021 Uutinen
Varhaiskasvatusta lapsen etu edellä

Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, OAJ ja Suomen Vanhempainliitto kannustavat kuntapäättäjiä ja päättäjäksi haluavia pohtimaan, miten varhaiskasvatuksen laatua voidaan kohentaa omassa kunnassa.

02.03.2021 Julkaisu
Selvitysryhmä: Yliopistolakia ei tarpeen täsmentää – henkilöstön asema hallinnossa ei saa vahvistusta

Yliopistojen hallinnollista autonomiaa selvittänyt ryhmä ei näe tarpeelliseksi muuttaa yliopistolakia. Ryhmä katsoo, että monet yliopistojen hallinnon haasteet ja ongelmat ovat ratkaistavissa yliopistojen omassa päätösvallassa olevilla johtosäännöillä, kehittämällä johtamista ja muuttamalla toimintatapoja. OAJ pitää tärkeänä, että henkilöstön vaikutusmahdollisuudet hallinnossa varmistetaan.

01.03.2021 Uutinen