• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työolot"

OAJ keskittää voimansa opettajien työhyvinvoinnin tukemiseen – katso videolta Olli Luukkaisen terveiset jäsenille

OAJ puuttuu opetusalan hälyttävään työuupumustilanteeseen muun muassa neuvottelemalla työnantajien kanssa paikallisista helpotuksista työ- ja varallaolojärjestelyihin. Järjestö pitää jatkuvasti esillä opettajien työturvallisuustilannetta neuvotteluissa viranomaisten ja päättäjien kanssa.

19.01.2021 Uutinen
Opetusalan henkilöstö on työuupumuksen partaalla

Opettajien työuupumus on pahentunut syksyn aikana. Tämä näkyy erityisesti alueilla, joissa koronatilanne on leviämisvaiheessa. OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan koronatilanteen pitkittyminen, jatkuva muutokseen varautuminen sekä huoli omasta ja läheisten terveydestä kuormittavat opettajia.

17.12.2020 Uutinen
Työhyvinvointirahaston haku aukeaa maaliskuun alusta

OAJ:n perustaman työhyvinvointirahaston tukea voi hakea 1.3.2021 lähtien. Painopiste on hankkeissa, joiden avulla työhyvinvointi kehittyy laadullisesti ja mitattavasti niin, että se hyödyttää työntekijää ja työyhteisöä mahdollisimman laajasti.

17.12.2020 Uutinen
Lähityössä olevilla opettajilla ei ole mahdollisuutta joulukaranteeneihin

Joulu lähestyy, ja silloin ihmisillä on tavallistakin suurempi halu olla yhdessä läheistensä kanssa. Monet tapaavat jouluisin kaukana asuvia lapsiaan, lastenlapsiaan, vanhempiaan tai isovanhempiaan. Mutta entäs tänä jouluna?

16.12.2020 Blogi
Juko vetoaa työnantajiin: käsillä on työssäjaksamisen hätätila

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko vetoaa työnantajiin, jotta koronalisä ja henkilöstön jaksamisen nostettaisiin paikallisen sopimisen ytimeen.

14.12.2020 Uutinen
Korona on lisännyt valtavasti esihenkilöiden työkuormaa

Päiväkodinjohtajien ja rehtoreiden työmäärä on kasvanut koronan myötä entisestään. Tämä on vaikuttanut merkittävästi heidän työinnostukseensa sekä lisännyt uupumusta. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii blogissaan työnantajia puuttumaan tilanteeseen ja palkkaamaan lisää apulaisjohtajia ja -rehtoreita.

03.12.2020 Blogi
Poikkeusaika kuormittaa korkeakouluväkeä – vastaa kyselyyn ja auta puuttumaan epäkohtiin

Koronan vaikutukset korkeakoulujen henkilöstön ja opiskelijoiden hyvinvointiin puhuttivat Yliopistopäivillä. Parhaillaan käynnissä on Digiä ja keitaita -kysely, jolla kootaan korkeakoulujen henkilöstön kokemuksia kehittämistyön ja edunvalvonnan tueksi.

03.12.2020 Uutinen
Varhaiskasvatuksen lapsiryhmiä ei saa yhdistää

Koronatilanteen pahentuessa on päiväkodeissa herännyt huoli, miten joulun aikaan auki olevien päiväkotien ja ryhmien yhdistelyssä poikkeusaikana toimitaan. OAJ vaatii, että kaikissa varhaiskasvatusyksiköissä toimitaan Työterveyslaitoksen julkaisemien ohjeiden mukaan, eikä päiväkoteja ja lapsiryhmiä yhdistettäisi.

03.12.2020 Uutinen
Kahvittelua Zoomissa ja happihyppelyä päivänvalossa – Yliopistopäiviltä vinkkejä etätyömaratonille

Yliopistoyhteistyön kehittäminen ja hyvinvointikysymykset ovat puheenaiheina Yliopistopäivillä, jotka järjestetään poikkeuksellisesti verkossa. Kysyimme kahden liiton puheenjohtajilta, mikä on auttanut heitä jaksamaan pitkäksi venähtäneessä etätyössä.

26.11.2020 Uutinen
Koronakevät uuvutti rehtorit ja laski työinnostusta

Tuoreen rehtoribarometrin mukaan korona lisäsi rehtoreiden stressiä ja vähensi työintoa. OAJ:lle koronakevään työhyvinvointia heikentävät vaikutukset eivät tule yllätyksenä. OAJ vaatii, että tilanteeseen puututaan välittömästi.

26.11.2020 Uutinen