• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Turvallisuus"

Kari Kinnunen: Työyhteisö tarvitsee toimintamallin vihapostin käsittelemiseen

Juuri julkaistu Häiritsevä palaute –sivusto tarjoaa selkeitä ohjeita tilanteisiin, joissa työntekijä saa vihapostia tai joissa koko työyhteisön maine on uhattuna. Sivustoa voi käyttää ennakointiin, ensiapuun ja koulutukseen.

23.05.2019 Uutinen
Päiväkodin ja perusopetuksen tilojen turvallisuuden suunnittelussa pitää ottaa huomioon myös vastuut

Päiväkodin ja perusopetuksen tilojen turvallisuuden suunnittelun RT-kortissa pitää ottaa huomioon, kenelle vastuu turvallisuudesta kuuluu vuokratuissa tiloissa.

14.05.2019 Lausunto
Riina Länsikallio: Turvallisuus tärkeä osa työhyvinvointia

OAJ:n työelämäasiamies Riina Länsikallio sai Opetusalan turvallisuuden tunnustuspalkinnon Suomen palopäällystöliitolta. Länsikallio edistää työssään OAJ:n jäsenten työhyvinvointia, ja ensi lukuvuonna siihen satsataan erityisen paljon.

15.04.2019 Uutinen
Päiväkotien ja koulujen pihojen suunnittelussa pitää ottaa huomioon työergonomia ja opetussuunnitelmien vaatimukset

Päiväkodin ja koulun pihan valvonnan pitää onnistua lasten turvallisuuden takaamiseksi ja kiusaamistilanteiden estämiseksi. Piha-alueen valaistuksen pitää olla riittävä eikä pihalle saa jäädä katvealueita.

10.04.2019 Lausunto
Päiväkotirakennuksen suunnittelulla melu hallintaan ja tilat kuntoon

OAJ muistuttaa lausunnossaan päiväkotien suunnittelua koskevasta ohjekorttiehdotuksesta, että melun hallintaan ja tilojen riittävyyteen on kiinnitettävä huomiota jo suunnitteluvaiheessa.

14.01.2019 Lausunto
Opettajille lisää turvallisuusosaamista

Opetus- ja kulttuuriministeriön oppimisyhteisöjen turvallisuuskulttuurin toimenpideohjelma etenee. Opettajille se tarkoittaa esimerkiksi turvallisuuskulttuuria edistävää täydennyskoulutusta.

25.10.2018 Uutinen
Ministerille kysymys sijaisten palkkaamattomuudesta – OAJ jakaa kansanedustajan huolen

Kansanedustaja Satu Taavitsainen on tehnyt opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle kirjallisen kysymyksen opettajien sijaiskäytäntöjen vaikutuksista oppilaiden koulupäivän turvallisuuteen ja oppimiseen. OAJ on jo pitkään ajanut aveille oma-aloitteista mahdollisuutta puuttua koulutuksen järjestäjän laiminlyönteihin.

19.10.2018 Uutinen
Opettajan oikeudet ja velvollisuudet kurinpitotilanteissa

Opettajien tehtävänä on taata turvallinen opiskelu- ja työympäristö. Tutustu opettajan oikeuksiin ja velvollisuuksiin kurinpitotilanteissa.

17.10.2018 Sisältösivu
Lasten terveys

Huoltajilla on ensisijainen vastuu huolehtia lapsensa terveydestä. Päiväkodit ja koulut tukevat tätä vanhempien vastuuta. Tutustu, kuinka opettaja voi tukea lapsen terveyttä.

17.10.2018 Sisältösivu
Koulussa tapahtuva vahinko

Oppilaan tai koulun omaisuuden vahingoittuminen koulupäivän aikana on aina ikävä asia. Asian hoitamisen sujuvoittamiseksi opetuksen järjestäjän on syytä linjata toimintaperiaatteet ja kertoa niistä kaikille osapuolille. Olemme listanneet yleisiä periaatteita koulujen toimintaperiaatteiden tueksi.

17.10.2018 Sisältösivu