• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kansainvälisyys"

”Se on luontainen se tarve auttaa toista” – opettajat ihmisen asialla myös kansainvälisesti

Maailma kylässä -festareiden leppoisan tunnelman taakse kätkeytyy valtava määrä työtä paremman maailman puolesta. OAJ laittaa jatkossa enemmän paukkuja globaalin oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

25.05.2019 Uutinen
OAJ tekee hyvää Maailma kylässä -festivaaleilla

OAJ on mukana Maailma Kylässä -festivaaleilla Helsingin Kaisaniemessä 25.–26. toukokuuta. OAJ:n osastolla järjestöyksikön asiantuntijat kertovat OAJ:n työstä globaalin oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden puolesta. Tällä hetkellä OAJ on mukana Planin ja Nenäpäivän kampanjoissa.

22.05.2019 Uutinen
Kansainvälinen strategia

OAJ:n valtuusto hyväksyi kevätkokouksessaan järjestön uuden kansainvälisen strategian. OAJ ohjaa vastedes aiempaa enemmän rahaa solidaarisuustyöhön ja osallistuu nykyistä aktiivisemmin globaalia oikeudenmukaisuutta edistävään työhön. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa lisääntyy.

20.05.2019 Julkaisu
Euroopan suuret haasteet voitetaan panostamalla koulutukseen ja tutkimukseen – OAJ:llä omat eurovaalitavoitteet

Tänään 9.5. yhteistä Eurooppa-päivää juhliva maanosamme pysyy kilpailukykyisenä vain panostamalla koulutukseen, tutkimukseen, kehitystyöhön ja innovaatioihin.

09.05.2019 Tiedote
Meppiehdokkailta lupauksia koulutukseen satsaamisesta ja tuki EU:n vaihto-ohjelmille

Koulutus, tutkimus ja innovaatiot nousivat OAJ:n eurovaalipaneelissa keskeisiksi keinoiksi vastata yhteiskunnallisiin haasteisiin. Viiden puolueen ehdokkaat kertoivat näkemyksiään EU:n roolista koulutuspolitiikassa ja tavoitteista heinäkuussa alkavalle Suomen EU-puheenjohtajuuskaudelle.

08.05.2019 Uutinen
Suomeen kansainvälinen koululaisten ilmastokokous – OAJ mukana kummina

Maailman koululaisten ilmastokokous kokoaa alkukesästä Suomeen oppilaita ja opettajia ympäri maailman. OAJ:ssä koulutus nähdään avaimena ilmastonmuutoksen torjuntaan ja on tapahtumassa mukana kummina.

28.03.2019 Uutinen
Koulutusviennissä on mahdollisuuksia, mutta laatuun panostamisessa on kehitettävää

Olemme jälleen juuri saaneet kiitosta suomalaisen koulutuksen ja koulutusosaamisen tasosta ja laadusta. Yli ISTP2019 -huippukokous nostaa esille jälleen kerran koulutusviennin mahdollisuudet.

18.03.2019 Blogi
Koulutuksen huippukokous päättyi maiden antamiin sitoumuksiin – Suomi lupaa panostaa oppimisen tukeen, varhaiskasvatukseen ja opettajankoulutukseen

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty koulutuksen huippukokous ISTP päättyi perjantaina maiden antamiin sitoumuksiin. Perjantain lehdistötilaisuudessa OECD:n koulutusosaston johtaja Andreas Schleicher otti kantaa maksuttoman varhaiskasvatuksen puolesta.

15.03.2019 Uutinen
Yli 20 maan opetusministerit ja opettajajärjestöjohtajat koolla tänään Dipolissa

OECD:n ja maailman opettajajärjestöjen kattojärjestö EI:n vuosittainen huippukokous toi tänään Espoon Dipolissa alkaneeseen huippukokoukseen opetusministereitä ja opettajajärjestöjen puheenjohtajia 21 maasta.

14.03.2019 Uutinen
”Oli jo korkea aika saada huippukokous Suomeen” – Maailman opettajajärjestöjen johtoa kokoontui Akavataloon

Maailman opettajajärjestön pääsihteerin David Edwardsin mukaan maailmassa on maita, joissa ministerin sukulainen on aina parempi koulutusasiantuntija kuin ammattiliiton opettaja. Suomi onkin hänestä oiva paikka dialogille koulutusjärjestelmien kehittämisestä.

13.03.2019 Uutinen