• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kansainvälisyys"

OAJ mukana eurooppalaisen kattojärjestö ETUCE:n erityiskonferenssissa Belgiassa

ETUCE:n erityiskonferenssi järjestettiin 5.-6.7. Belgian Liègessä. Konferenssi tarjosi jäsenjärjestöille tilaisuuden kokoontua yhteen rakentamaan yhteisiä tavoitteita ja pohtimaan tapoja opettajien sekä muiden koulutusalan työntekijöiden työn arvostuksen vahvistamiseksi.

06.07.2022 Uutinen
OAJ rakentaa vahvempaa opettajien edunvalvontaa maailmalla

Miksi OAJ tekee kehitysyhteistyötä? Eikö kotimaan ongelmien ratkaisemisessa ole riittävästi tehtävää?

06.06.2022 Blogi
Kansainvälisessä ISTP-kokouksessa keskityttiin pandemian jälkeisen yhteistyön tärkeyteen

Opetusministereiden ja opettajien ammattiliittojen huippukokous ISTP (International Summit on the Teaching Profession) kokoontui Valenciassa 11.–13.5. Tänä vuonna kokous keskittyi päättäjien ja liittojen väliseen yhteistyöhön pandemian jälkeisessä ajassa.

16.05.2022 Uutinen
OAJ keskeyttää yhteistyönsä Venäjän opettajien ammattiliiton ESEUR:n kanssa

OAJ keskeyttää yhteistyönsä Venäjän opettajien ammattiliiton ESEUR:n kanssa toistaiseksi ja tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa.

01.03.2022 Uutinen
OAJ tukee Ukrainaa yhdessä kansainvälisen opettajajärjestöjen yhteisön kanssa

Venäjän sotatoimia Ukrainassa ei voi hyväksyä. OAJ tukee yhdessä kansainvälisen opettajajärjestöjen yhteisön kanssa Ukrainaa ja toivoo nopeaa rauhaa.

24.02.2022 Blogi
Laadukkaan koulutuksen ja ihmisarvoisen työn yhteyttä tulee vahvistaa Suomen kehityspolitiikassa

Kehityspolitiikan ylivaalikautisen selonteon mukaiset Suomen kehitysyhteistyön painopisteet ovat myös OAJ:n näkökulmasta oikeita. Selonteossa korostetaan toimijoiden välistä yhteistyötä, kehityspolitiikan tasavertaisuuteen pyrkivää tavoitetta sekä pitkäkestoisten rakenteellisten muutosten merkitystä. Näitä kaikkia asioita OAJ pitää tärkeinä.

29.11.2021 Lausunto
Ammatillisen koulutusviennin laatu pitää varmistaa järjestämislupien ja pätevien opettajien avulla

OAJ pitää tärkeänä, että ammatillisten tutkintojen vienti jatkuu koulutusvientikokeilujen jälkeen. Tutkinnon perusteista poikkeaminen ja lupa järjestää perusteista poikkeavia tutkintoja tulee säilyttää ainoastaan niillä koulutuksenjärjestäjillä, joilla on kyseiseen tutkintoon voimassa oleva järjestämislupa sekä toteuttajina kelpoisuusehdot täyttävät opettajat.

26.11.2021 Lausunto
Kestävää maailmaa rakentamassa

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet laadittiin vuonna 2015. Yhteensä 193 valtiota sitoutui noudattamaan niitä. Eri elämänalueille asetettiin 17 tavoitetta, ja ne muodostavat toimenpideohjelman Agenda 2030. Tämän ohjelman avulla rakennetaan kestävää maailmaa meille kaikille.

22.10.2021 Blogi
Suomi julkaisi opetuksen kärkimaiden huippukokouksessa omat kehittämiskohteensa

Opetuksen kärkimaiden ISTP-huippukokouksen päätöspäivänä osallistujamaat julkistivat omat painopisteensä, joita ne lupaavat koulutusjärjestelmissään kehittää. Suomen kolme sitoumusta tähtäävät riittävään oppimisen tukeen, opettajien työolojen parantamiseen ja koko oppimisen ketjun parempaan huomioimiseen kehitystyössä.

21.10.2021 Uutinen
Anderssonin ja Luukkaisen vahva viesti ISTP-huippukokouksessa: Opettajien hyvinvointi on avain koko kouluyhteisön hyvinvointiin ja hyviin oppimistuloksiin

Tiistaina käynnistyneen koulutuksen maailman kärkimaiden opetusministerien ja opettajajärjestöjen ISTP-huippukokouksen pääteema on Learning from the Past, Looking for the Future: Excellence and Equity for All. Kokouksen tavoitteena on löytää toimintamalleja, joiden avulla eri osapuolet voivat yhteistyössä parantaa opetuksen laatua ja luoda edellytyksiä tasa-arvoiseen opetukseen. Suomen kärkiviesti kokouksessa on opettajien hyvinvointi.

20.10.2021 Uutinen