• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työmarkkinat"

OAJ järjestää ensi vaiheessa mielenilmaisun 23.11.

OAJ järjestää 23.11. poliittisen mielenilmauksen lakiin säädettävää vientivetoista työmarkkinamallia vastaan. Puheenjohtaja Katarina Murron mielestä neuvottelutie uudesta työmarkkinamallista on edelleen paras ratkaisu. Jos neuvotteluprosessi ei käynnisty, OAJ ilmoittaa vahvemmista painostustoimista tarvittaessa myöhemmin.

09.11.2023 Uutinen
OAJ:n hallitus päätti painostustoimista

OAJ ei voi hyväksyä hallitusohjelman mukaista vientivetoista työmarkkinamallia. Järjestö päätti ylimääräisessä hallituksen kokouksessaan edetä kohti painostustoimia. OAJ pitää edelleen neuvottelutietä parhaimpana ratkaisuna ja on valmis neuvottelemaan uudesta työmarkkinamallista.

08.11.2023 Uutinen
Työmarkkinat ajautumassa kaaokseen – poliitikkojen ei pidä puuttua palkkaneuvotteluihin

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto on erittäin pettynyt työministeri Arto Satosen linjaukseen käynnistää lausuntokierros ja ainoastaan vedota työmarkkinaosapuoliin. Näin edetään kohti lakiin säädettävää vientivetoista työmarkkinamallia. OAJ on esittänyt neuvottelujen aloittamista ja sopimisen tietä keskeisten liittojen ja neuvottelujärjestöjen kesken uudesta työmarkkinamallista.

08.11.2023 Uutinen
Neuvottelu työ- ja virkaehtosopimuksista kuuluu liitoille ja neuvottelujärjestöille – Otetaan mallia Ruotsin neuvottelukulttuurista

Suomen ja Ruotsin työmarkkinoita kannattaa vertailla keskenään mutta samalla ymmärtää mistä erot johtuvat, kirjoittaa lakiasiainjohtaja Ulla Walli.

03.11.2023 Blogi
OAJ:n valtuustolta täydet valtuudet järjestöllisiin toimiin

OAJ:n valtuusto päätti antaa hallitukselle valtuudet päättää laajoista järjestöllisistä toimenpiteistä, mikäli tilanne niin vaatii. OAJ:lle on ratkaisevaa, miten ns. vientivetoisen työmarkkinamallin osalta edetään.

30.10.2023 Tiedote
OAJ:n hallitus: Työmarkkinamalli valmisteltava yksityisen ja julkisen sektorin kesken 

OAJ jatkaa aktiivista vaikuttamistyötä, jotta lakisääteiselle vientimallille ja maan hallituksen tavoittelemille työlainsäädäntöheikennyksille löydetään vaihtoehtoja ja tasapainoisia ratkaisuja. 

11.10.2023 Tiedote
JHL, PAM, Pro, OAJ ja Teollisuusliitto: Hallituksen ei pidä sekaantua työmarkkinamalliin

Viisi suuren ammattiliiton puheenjohtajaa huomauttaa, että Suomea sitovissa kansainvälisissä sopimuksissa on turvattu ammattiliittojen neuvotteluoikeus ja sopimusautonomia. Uuteen hallitusohjelmaan kirjattu tavoite estää ammattiliittojen sopimusvapauden.

19.06.2023 Uutinen
Opettajarekisterin toteutukseen selkeyttä – tulevalta hallitukselta tarvitaan päätös

OAJ:n ja monien tutkimuslaitosten pitkään kaipaama opettajarekisteri otti askeleen eteenpäin, kun Opetushallitus sai valmiiksi määrittelytyönsä rekisterin rakentamisen edellytyksistä ja rajauksista. OAJ:n mielestä tulevan hallituksen kannattaa pikaisesti päättää asian edistämisestä, jotta opettajapulaa voidaan ehkäistä ja tietopohjaa vahvistaa hallituskauden aikana.

14.04.2023 Uutinen
Hajautunut työmarkkinajärjestelmä edellyttää ratkaisuja

Kuluva sopimuskierros on viimeistään osoittanut työmarkkinajärjestelmän uudistustarpeen. Erityisesti sovittelujärjestelmä ja työriitalaki on aikoinaan säädetty aivan toisenlaiseen toimintaympäristöön. Yhteisen työmarkkinamallin puuttuminen ja sovittelujärjestelmän ongelmat ovat omiaan aiheuttamaan yhä lisääntyviä työmarkkinahäiriöitä. – Epävakaa tilanne tulee Suomelle kalliiksi ja nakertaa työmarkkinatoiminnan luottamusta ja uskottavuutta, sanoo OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

25.03.2023 Uutinen
OAJ:n jäsenet eivät tee lakonalaista työtä

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ry:n hallitukset hyväksyivät kiinteistöpalvelualalle työehtosopimusratkaisun 29.3. Lakko ja muut työtaistelutoimet on peruttu.

23.03.2023 Uutinen