• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen rahoitus"

Ammatillisten oppilaitosten reformi etenee – OAJ: lisää resursseja opetukseen ja opiskelijoiden tukeen

Ammatillisten oppilaitosten reformin tilannetta tarkastelleiden selvitysten mukaan sen toimeenpano on edennyt, mutta parannettavaakin löytyy. OAJ nostaa esiin erityisesti tarpeen uudistaa ammatillisten oppilaitosten rahoitusta ja vaatii, että opinto-ohjaajia ja erityisopettajia on palkattava lisää.

19.03.2021 Uutinen
OAJ:n viestit puoliväliriiheen: Opettajien ja esihenkilöiden uupuminen edellyttää toimia, koulutuksen rahoitus saatava kasvu-uralle

Pitkittynyt poikkeustilanne on kiristänyt opettajien ja esihenkilöiden jaksamisen äärirajoille. OAJ odottaa huhtikuun puoliväliriihestä päätöksiä, joilla työssäjaksamista voidaan tukea ja parantaa.

17.03.2021 Näkemys
Espoon sivistystoimen johtaja ja OAJ: koulut tarvitsevat kohdennettua koronalisää

Espoon sivistystoimen johtaja, pitkäaikainen Etelä-Tapiolan lukion rehtori ja opettaja Harri Rinta-aho tuntee koulujen arjen. Koronakriisin selättämiseksi tarvitaan lisärahaa opetukseen ja kasvatukseen sekä toimiva jälkihoito-ohjelma.

17.03.2021 Uutinen
Kestävän kehityksen tavoitteet todeksi vain kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen avulla

Jos kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen kroonista rahoitusvajetta ei korjata, kehitystä ei Suomessa saada kestävälle pohjalle eikä Agenda 2030:n tavoitteita saavuteta, sanoo OAJ lausunnossaan.

12.02.2021 Lausunto
Opettajien tueksi saatava lisähenkilökuntaa

Määräaikaiset apukädet toisivat helpotuksen peruskoulujen ja päiväkotien koronan mullistamaan arkeen ja antaisi opettajien keskittyä perustehtäviin. OAJ vaatii kuntia ja kaupunkeja kohdentamaan lisähenkilökuntaa välittömästi.

11.02.2021 Uutinen
Suomen kestävän kasvun ohjelman on tuotettava pitkäaikaista lisäarvoa elpymiselle ja kasvulle

OAJ haluaa, että Suomen kestävän kasvun ohjelmalla vahvistetaan kansallista koulutustarjontaa ja tuetaan oppilaitosten, työhallinnon ja työelämän yhteistyötä. Lisäksi korkeakoulujen ja ammatillisen toisen asteen koulutuksen TKI-osaaminen pitää ottaa kokonaisuutena käyttöön.

05.02.2021 Lausunto
OAJ vaatii miljardiluokan panostuksia koulutukseen, selonteon luonnoksessa rahoituksesta uupuu konkretia

OAJ pitää selonteossa annettavia lupauksia Suomen tulevaisuuden investoinneista kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen ympäripyöreinä. Rahoituslinjausten ottamista myös siirretään tulevaisuuteen.

10.12.2020 Uutinen
Miksi ammattikorkeakoulut eivät palkkaa opettajia?

Ammattikorkeakoulujen opettajamäärä on laskenut, ja yhä pienempi opettajajoukko opettaa yhä isompaa määrää opiskelijoita. Tähän on oltava erityisen painavat syyt. Mitkä ne voisivat olla?

08.12.2020 Blogi
OAJ:n vaatimus kuultu: Yo-tutkinnon lisätyön korvaamiseen lähes miljoona euroa valtionavustusta

Opetushallitus asettaa haettavaksi lähes miljoona euroa erityisavustusta, jolla korvataan ylioppilastutkintoon järjestämisestä poikkeusoloissa aiheutuneita lisäkustannuksia. OAJ korostaa, että raha on käytettävä rehtoreille ja opettajille kertyneen lisätyön korvaamiseen.

27.11.2020 Uutinen
Kohti maailmanmestaruutta

Miten Suomi pärjää kansainvälisesti, jos koulutusjärjestelmiä verrataan koulutukseen panostamisen, varhaiskasvatuksen ja korkeakoulututkintojen suorittaneiden osalta?

18.11.2020 Blogi