• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutuksen rahoitus"

OAJ:n vaikuttamistyö tuotti tulosta

Koulutusrahojen palautus budjetissa oli arvovalinta ja tällä kertaa päättäjät kuulivat OAJ:n viestin. Toki korjattavaakin jäi vielä, mutta suunta on muuttunut ja siitä voimme olla hyvillämme, OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka sanoo.

18.09.2019 Uutinen
Koulutuspanostukset perusteltuja: OAJ kiittelee suunnanmuutosta

Valtion ensi vuoden budjetti lupaa ammatilliseen koulutukseen lisää opettajia. Opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin käytetään 80 milj. euroa. Hallituskaudella on luvattu lisärahoitusta ammatilliseen koulutukseen kaikkiaan 235 milj. euroa.

17.09.2019 Uutinen
Ratkaiseeko ammatillinen koulutus osaajapulan ja työttömyyden? Se on päättäjistä kiinni

Päättäjät tuskailevat työttömyyslukujen ja jatkuvan oppimisen edistämisen kanssa, yrityksiä puolestaan hiertää osaajapula. Ammatillinen toinen aste ja ammattikorkeakoulutus tarjoavat ratkaisuja, mutta vain, jos niiden laatuun satsataan.

17.09.2019 Blogi
Opettajakysely: Rahaton ammatillinen reformi lisäsi tukea tarvitsevien joukkoa

Opettajien kokemukset ammatillisen koulutuksen uudistuksen ensimmäisestä vuodesta osoittavat, että samaan aikaan osuneet rahoitusleikkaukset hyydyttivät hyvät suunnitelmat ja tekivät työstä selviytymiskamppailua. Erityisesti tukea tarvitsevat opiskelijat joutuvat helposti tyhjän päälle.

17.09.2019 Tiedote
OAJ:n kysely: Ammatillisen koulutuksen ja yritysten yhteistyössä isoja ongelmia

Ammatillisen koulutuksen reformi siirsi opiskelua oppilaitoksista työpaikoille. OAJ:n kyselyn ennakkotiedot paljastavat, että työpaikoilla tapahtuvassa oppimisessa on vielä paljon ongelmia eikä opettajilla ole mahdollisuutta tukea oppimista riittävästi. Olli Luukkaisen mielestä päättäjien pitää vahvistaa ammatillisen koulutuksen resursseja, jotta tämän päivän osaajapula ratkaistaan ja luodaan edellytykset jatkuvalle oppimiselle.

14.09.2019 Uutinen
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen: Koulutuslupaukset lunastettava

Koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen korjausliikkeet on käynnistettävä viipymättä, vaatii Olli Luukkainen OAJ on the Road -kiertueella.

02.09.2019 Tiedote
OAJ:n ehdotukset EU:n rakennerahastorahan kansallisesta kohdentamisesta 2021–2027

OAJ:n mielestä EU:n rakennerahastorahaa on kohdennettava maamme osaamistason nostoon, osaajapulan torjumiseen, työllisyysasteen nostamiseen, kilpailu- ja innovaatiokykymme vahvistamiseen, jatkuvan oppimisen mahdollistamiseen sekä syrjäytymisen ja eriarvoistumiskehityksen vähentämiseen.

28.08.2019 Lausunto
Taiteen perusopetuksen järjestäjillä pitää olla edellytykset opetussuunnitelman perusteiden mukaisen opetuksen järjestämiseen

Taiteen perusopetuksen rahoitusjärjestelmän uudistamistarpeista on tehty selvitys. OAJ toteaa lausunnossaan, että kukin taiteenala on erityinen ja että näiden erityisyyttä tulee rahoituksen kohdentamisessa ja opetuksen suunnittelussa kunnioittaa.

28.08.2019 Lausunto
Toteutuuko koulutuksen kunnianpalautus?

Koulutuksen kunnianpalautusta todella tarvitaan. OAJ tekee kaikkensa, jotta tarvittavat panostukset ja korjaustoimet saadaan näkyväksi jäsentemme arjessa mahdollisimman nopeasti eikä vasta hallituskauden lopulla.

26.08.2019 Blogi
OAJ vaatii koulutusrahoja etupainotteisesti budjettiin

Hallitusohjelmassa sovitut panostukset koulutukseen ja tutkimukseen on toteutettava täysimääräisesti ja etupainotteisesti. Tämä on OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen selkeä viesti hallituspuolueille.

24.08.2019 Tiedote