• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Eduskuntavaalit"

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja uudistaa opetustaan jatkuvasti: Olennaista on saada oppilaat kiinnostumaan | #OpettajanÄäni

Pyysimme opettajia kertomaan työnsä merkityksestä ja suomalaisen opettajuutensa ytimestä, koska liian usein opettajien ääni puuttuu keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Opettaja, nosta sinäkin oma äänesi esiin vaaleissa!

01.04.2019 Uutinen
Innovatiivinen toimintaympäristö antaa moninaisia osaamissyötteitä

Suomeen on muodostunut ja muodostumassa osaamiskeskittymiä, joissa ammattikorkeakoulujen, yliopistojen, toisen asteen oppilaitosten, tutkimuslaitosten ja työelämän erilainen osaaminen keskittyy vaikuttaviksi kokonaisuuksiksi.

26.03.2019 Blogi
6 tapaa, joilla koulutuksesta on leikattu – ja miksi sen pitää loppua

Koulutuksesta on leikattu yli 2 miljardia euroa vuosina 2012–2019. Leikkausten vuoksi opetustunteja on vähennetty, opettajia irtisanottu ja opetusryhmiä suurennettu.

22.03.2019 Blogi
Aitoa yhteistoimintaa vai irtisanomismenettelyä

Yhteistoimintalakien tarkoitus on varmistaa, että henkilöstö saa tietoa työhön ja työyhteisöön vaikuttavista asioista ja että erilaiset muutokset käsitellään työnantajan ja henkilöstön välisissä neuvotteluissa ennen niiden toteuttamista. Nykyisin lakien tavoitteet eivät kuitenkaan toteudu. Lakeihin tarvitaankin kokonaisuudistus.

20.03.2019 Blogi
Vielä ehtii mukaan! OAJ muistuttaa nuorisovaaleista

Nuorisovaalit ovat nuorille erinomainen tilaisuus tutustua vaaleihin ja ehdokkaisiin sekä harjoitella äänestämistä. Tänä keväänä on kahdet vaalit ja molemmat ovat tärkeitä nuorten ja koulutuksen tulevaisuuden näkökulmasta.

13.03.2019 Uutinen
OAJ vaatii: Korkeakoulujen murentaminen on lopetettava

OAJ käy tänään 13.3.2019 puhumassa SYL:in ja SAMOKin kanssa nykyisille ja tuleville kansanedustajille siitä, mikä korkeakoulujen tila tällä hetkellä on ja mitä pitäisi muuttaa. SYL on yliopisto-opiskelijoiden ja SAMOK ammattikorkeakouluopiskelijoiden etujärjestö.

13.03.2019 Uutinen
OAJ kokoaa listan opettajataustaisista ehdokkaista – Listalla jo yli sata nimeä!

OAJ kokoaa vaalisivulleen listan opettajataustaisista ehdokkaista. Listalta löytyy jo yli sata ehdokasta eri puolilta Suomea, ja vielä ehtii mukaan.

11.03.2019 Uutinen
Rahoitusmallit kaipaavat uutta ajattelua ja korkeakoulut luottamusta

Yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rahoitusmallit hyväksyttiin tämän vuoden alussa ja ne tulevat voimaan vuonna 2021. Korkeakoulut ovat ryhtyneet suuntaamaan toimintaansa uuden mallin mukaiseksi.

01.03.2019 Blogi
OAJ vaatii: Päiväkotien ryhmäkoot ja henkilöstömitoitus saatava viimein kuntoon

Liian suuret lapsiryhmät ja liian vähän varhaiskasvatuksen opettajia. Näiden ongelmien korjaamista OAJ on vaatinut jo pitkään.

28.02.2019 Uutinen
#OpettajanÄäni: Turvapaikanhakija löysi vahvuutensa opettajan avulla – peruskoulu pikavauhtia ja suoraan jatko-opintoihin

Nähdyksi ja kuulluksi tuleminen on yksi ihmisen perustarpeista. Erityisen tärkeää tämä on muualta Suomeen muuttaneille oppilaille. Nähdyksi tulemisesta voi parhaimmillaan seurata merkittäviäkin saavutuksia ja onnistumisia, mistä loistavana esimerkkinä on oppilaani Mohammad.

27.02.2019 Uutinen