• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Eduskuntavaalit"

Suomen tulevaisuuden kannalta koulutus on ydinkysymys

Jos halutaan, että osaajia on tarpeeksi työmarkkinoiden tarpeisiin myös tulevaisuudessa, koko koulutusketjun perusrahoitus ja resurssit on saatava kuntoon, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

29.09.2022 Blogi
Osaamisvajeeseen vastataan koulutuksella

Työelämä muuttuu jatkuvasti, ja osaamisen kehittäminen on välttämätöntä. Aikuiskoulutuksen ja ammatillisten opettajien merkitystä osana koulutusjärjestelmää on tehtävä näkyvämmäksi, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

30.08.2022 Blogi
Hallitusohjelma teki koulutuksen kunnianpalautuksen

OAJ pitää selkeänä ja oikeana suunnan muutoksena, että koulutus ja koulutuspolitiikka nousevat vahvasti esiin Antti Rinteen hallituksen ohjelmassa.

05.06.2019 Blogi
Hallitusohjelma korjaa kurssia: Koulutus ja osaaminen nousivat keskiöön

Koulutus ja koulutuspolitiikka nousevat vahvasti esiin Antti Rinteen hallituksen ohjelmassa. OAJ kiittää hallitusta suunnanmuutoksesta.

03.06.2019 Uutinen
Saammeko hyviä uutisia hallitusohjelmasta?

Uskovatko hallitusta muodostavat puolueet tutkimustietoon? Pitävätkö puolueet koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen resurssien vahvistamista kannattavana ja tuottavana investointina tulevaan? Jos vastaus on kyllä, pitää sen näkyä tulevassa hallitusohjelmassa hyvinä uutisina.

21.05.2019 Blogi
18 järjestöä muistuttaa koulutuksesta hallitusneuvottelijoita: Nyt kirjoitetaan Suomen tulevaisuuden otsikot  

Neljän seuraavan vuoden aikana määritellään maamme tulevaisuuden suunta. Siksi kasvatuksesta, koulutuksesta, tieteestä ja tutkimuksesta ei voi nyt tinkiä, vaan niihin on investoitava vahvasti.

15.05.2019 Tiedote
OAJ odottaa koulutusmyönteistä hallitusohjelmaa

Hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden vaaliohjelmiin sisältyy runsaasti hyviä ehdotuksia kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi ja viime vuosien koulutusleikkausten hyvittämiseksi.

14.05.2019 Uutinen
OAJ:n valtuusto vaatii investointeja kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen

OAJ:n valtuusto vaatii videoidussa kannanotossaan tulevalta hallitukselta investointeja kasvatukseen, koulutukseen ja tutkimukseen.

10.05.2019 Uutinen
”Tästä tulee mahtava fiilis” – OAJ Päijät-Hämeelle palkinto kekseliäästä vaalityöstä

Henkilökohtainen yhteydenpito ehdokkaisiin, onnistuneet tilaisuudet sekä mieleenpainuvat sloganit. Siinä resepti, jolla OAJ Päijät-Häme voitti alueyhdistysten puolivirallisen kisan vaikuttavimmasta vaalityöstä. Ympäri Suomea OAJ:n yhdistykset järjestivät vaalitapahtumia enemmän kuin koskaan.

09.05.2019 Uutinen
Akava: Osaamiseen panostaminen on uuden hallitusohjelman tärkein kirjaus

Uuteen hallitusohjelmaan pitää Akavan mielestä sisällyttää kirjaukset lisäpanostuksista varhaiskasvatukseen, koulutukseen, osaamiseen ja tutkimukseen. Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen riittävillä resursseilla varmistetaan vahva osaamisen pohja elinikäiselle oppimispolulle.

06.05.2019 Uutinen